Българките - с най-красивите трика в света

Поредно признание получиха българските грации, които през изминаващата вече година се радваха на изключителна любов от страна на феновете. В анкета за „Най-красиво трико на 2017“, направена от страницата за художествена гимнастика „The Knotted Ribbon“, в която участваха 88 индивидуални и 19 отборни костюми, нашите момичета окупираха призовите места, пише сайтът "Красивата страна на спорта". Трикото на Невяна Владинова, с което изпълняваше своята „Булерия“ и с което спечели първия си златен медал от Световна купа, е победител при индивидуалните костюми. 

Подгласнички на Неви са… други трика на Неви – любимото лилаво, което пасна перфектно на бухалките ѝ и огненочервеното, без което не можем да си представим „самодивския“ ѝ обръч. Всички те са шити от варненската „магьосница“ и дизайнерка Невена Братанова (Jackie’s Fashion Atelier).

Топ 5 допълват още прекрасното трико на Екатерина Галкина, вдъхновено от „Мемоарите на една гейша“, по музика от които изпълнява бухалките си, както и променящето се на Дина Аверина, което се преобразява по време на съчетанието ѝ с обръч.

При ансамблите и трите призови места са за момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска, които грабнаха сърцата на публиката в дебютния си сезон, а композицията им по музиката „Пролетен вятър“ на унгарския композитор Хаваси безспорно се превърна във фаворит, като изпълнението им на Световното в Песаро е гледано над 1 милион пъти. Абсолютно закономерно, обсипаните с цветя розови трика са любимите на 30-хилядната аудитория на страницата. 

Бледосиният му вариант за Световното пък е на трето място, а вицешампион е ръчно плетеният на една кука черно-бял шедьовър, който съпътстваше съчетанието с 3 топки и 2 въжета на музика от филма „Шерлок Холмс“. Те пък са дело на фирмата „Спорт Лайн Елит“, ушила едни от най-харесваните трика на „златните момичета“ от бившия вече отбор.