Рали Сливен 2017 с нов супер-специален етап в района на жп гарата

Организацията на 37-то рали "Сливен" върви в график. Това съобщи в официалния сайт на състезанието главният мениджър на четвъртия кръг от националния рали шампионат Атанас Чанев. Един от водещите акценти в тазгодишното издание на рали "Сливен" е чисто новия супер-специален етап, който ще се проведе в района на жп гара Сливен.

В последните дни са направени някои от задължителните стъпки за успешното провеждане на 37-мото издание на рали "Сливен". Екипът на АСК "Скорпион" е извършил цялостна проверка на пътната книга за състезанието. Беше проведен и семинар с близо 60 маршали и съдии, които ще осигуряват безопасността на състезатели и екипажи. Лектори бяха едни от най-големите специалисти в България в областта на сигурността на автомобилните състезания - Георги Янакиев - младши, Таньо Танев, Валентин Иванов и навигаторът Димитър Трифонов.

Междувременно расте и списъкът със заявените екипажи. Въпреки че остава повече от месец до старта на състезанието, заявките вече преминаха кота 10 - единадесет екипажа са потвърдили желанието си да стартират в Сливен до момента. От тях шест са турски, един грузински и четири от България.

В списъка правят впечатление имената на Ягъз Авджъ, Орхан Авджиолу, Ферхат Танрибилир, Александър Ломадзе и други. Организаторите очакват заявките и на водещите екипажи във временното класиране на националния рали шампионат.

Рали "Сливен" 2017 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА и ще се проведе от 1-ви до 3-ти септември. Трасето на състезанието е изцяло променено спрямо миналогодишното издание, като графикът включва 13 скоростни етапа с обща дължина 177,45 километра. В програмата на рали "Сливен" се завръщат легендарните етапи "Стара река", "Молова гора" и класическото спускане на скоростната отсечка "Българка". Рали "Сливен" 2017 ще започне на 1-ви септември с церемониален старт и първия супер-специален етап. В съботния ден са предвидени осем скоростни етапа, а в неделния ден са останалите четири отсечки.