В Сливен започнаха републиканските финали по лека атлетика на ученическите игри

На стадион "Хаджи Димитър" в Сливен започнаха републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“  в групите на 8-10 клас, момичета и момчета. Те бяха открити от заместник-кмета Пепа Чиликова, която приветства и поздрави участниците за успеха, че са стигнали до този етап от състезанието. Чиликова предаде поздравите и на кмета Стефан Радев. "Нека най-добрите да победят", пожела тя.

Участие в проявата ще вземат около 200 състезатели от 20 отбора от страната. Най-добре представилите се на финалните състезания ще имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт. 

Първите стартове днес бяха на 100 м гладко бягане. Останалите дисциплини са скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и 1500 метра. Главен съдия е спортната легенда Михаил Желев. 

Републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“, които ще продължат и утре, се организират от Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Министерството на образованието и Областен клуб „Спорт в училище-Сливен“.

На откриването присъстваха още Илия Илиев - гл. експерт в Министерството на младежта и спорта, заместник-председателят на Българската асоциация "Спорт за учащи" - Красимир Кръстев, Павлина Александрова - ст. експерт в РУО - Бургас и Силвия Никова - гл. експерт по спорта в Община Сливен.