Регионалната библиотека домакин на национален семинар


От 23 до 25 септември 2015 г. в Сливен ще се проведе XVII-ти Национален семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информационна система Е-Lib/I-Lib. Семинарът се провежда в рамките на 60-годишния юбилей на Регионалната библиотека. Организатори на събитието са фирмите „СофтЛиб”, „ПримаСофт” и РБ „Сава Доброплодни”-Сливен. Националният семинар ще се проведе в хотелски комплекс „Национал Палас”. 

Домакин на семинара е Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, която е партньор на фирма „СофтЛиб” от създаване на дружеството и е от първите потребители на нейните софтуерни продукти за автоматизация на основните библиотечно-библиографски процеси. С модерна визия, съчетавайки умело традицията с богатството на новото, библиотеката се утвърди като притегателен книжовен, културен и научно-информационен център и желан домакин на регионални, национални и международни форуми. 

В семинара се очаква да се включат около 80 участници от цялата страна. Ще бъдат представени нови комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии, нови софтуерни решения за представяне на библиотеките и музейните институции в интернет и управление и достъп до дигитално съдържание, новости в разработките на интергриран софтуер на фирмата и визия за развитие. Клиентите – дългогодишни или нови, ще споделят опита си от внедряване и използване на софтуерните решения на фирмата, ще се обменят идеи и ще се обсъдят предложения за промени. В семинара ще се включат и участници, които не са потребители и правят свои проучвания за продуктите като се ориентират от споделената реална практика. Контактът на живо със съмишленици вдъхновява всички за следващи успехи, съобщават от библиотеката.