Протестиращите с отворено писмо до Бойко Борисов и други управници

Протестиращите в село Крушаре написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева и други управници. 
Писмото гласи: 

ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Р БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ

Г-Н НЕНО ДИМОВ

МИНИСТЪР НА ОКОЛНОТО СРЕДА И ВОДИТЕ

Д-Р ДАМЯН ИЛИЕВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

МЕДИИ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от протестиращите на блокадата при с.Крушаре

Уважаеми, дами и господа!

За нас е изключително тревожен фактът, че се разкрива вече четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. „превантивно“клане на прасета.

Пред Вас това се представя като инцидентни, единични случаи, но ние Ви уверяваме, че това е практика, в резултат от заповедта за самостоятелно избиване на тези домашни животни и пълната липса на регламент и контрол над извършването на тази дейност.

Това разпространява чумата допълнително в цялата страна, като резултат от некомпетентно управленско решение.

Прикриването на истината не е в интерес на България.

Прочетохме екзотични заповеди, регламентиращи лова и събирането на трюфели, но нито една заповед не засяга сечта в горите и ежедневното кръстосване на горите от камиони, разнасящи със същия успех заразата. У нас възникват подозрения, че икономически интереси, свързани с дърводобива са надделели над опасността от чумата, надвиснала над България.

Надяваме се на откровен публичен отговор от ваша страна и на въпроса как ще бъдат компенсиране финансово стопаните с избито имущество.

 

БЛОКАДАТА ОСТАВА!

Гражданско неподчинение при с.Крушаре