В края на седмицата температурите на места стигат до 30 градуса, в Сливен - 26 градуса

Количествата дъжд през пълвите 10 дни на май са над обичайните и районът на Сливенско е пример за това, казват синоптиците. 

В края на седмицата обаче и в началото на следващата се очакват температури до 30 градуса в много райони на страната. В Сливен в неделя те ще достигнат до 26 градуса, а преди това - в четвъртък, петък и събота въпреки променливата облачност, живакът на термометъра ще расте постепенно нагоре.

Както в Сливен, така и в страната през месеца ще продължат да се редуват краткотрайни валежи, градушки и слънце. Това прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева в ефира на Би Ти Ви.

"Настоящият месец май е типичен представител на пролетта. Ще продължат да се редуват краткотрайни валежи с градушки", добави тя. По думите й количествата дъжд през първите 10 дни на месеца на места надхвърлят месечните норми. Пример за това са районите на Русе, Свищов, Разград, Сливен и Елхово. Максималните температури до края на седмицата ще останат около 20 градуса. Ще има отделни дни, когато ще са малко по-ниски.

През тази седмица ще бъде усетени влиянието на ниско атмосферно налягане. Ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност в следобедните часове. Повече валежи ще има в Западна България. В отделни дни ще има и на изток и не са изключени и градушки.