Каква е прогнозата за времето през следващата седмица?

Утре времето ще е предимно облачно с максимални температури между 11° и 16°, съобщават от НИМХ.

През нощта облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще превалява. Минималните температури ще са между 3° и 8°.

Утре още преди обяд валежите в Източна България ще спрат, а през деня и облачността там временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Атмосферното налягане ще се повиши и след обяд малко ще надвиши средното за месеца.

 

Във вторник и сряда незначителни превалявания ще има само на изолирани места. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места и по-продължителни първия ден. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък вероятността за валеж отново се повишава. Вятърът ще стане североизточен, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.