Cливенската полиция на крак за пролетното ромско нашествие към лифта

Безпрецедентни мерки за охрана на обществения ред, гората и пожарната безопасност предприема днес сливенската полиция. 40 полицейски служители, 10 патрулни автомобила, заедно със служители на Регионалната дирекция по горите, Държавно горско стопанство - Сливен и Общинска охрана ще бъдат в района на долната лифтена станция към местността „Карандила”, където по традиция днес се стичат стотици роми, за да отпразнуват Първа пролет. Според анализите на Областната дирекция на МВР от последните години, на този ден там се събрат над пет хиляди души роми, придвижващи се с личен транспорт или наети микробуси. Пристигащите окупирали района на Долна лифтена станция, по групи и семейно, а до всяка компания се палели огън, скара или барбекю. След запълване на пространството наоколо, пристигащите се позиционирали в посока местността „Тютюнлюка”.

Днес полицейски служители ще контролират достъпа на граждани с превозни средства в района, ще предупреждават пристигащите за употребата на алкохол, както и за забраната за палене на огън, барбекюта, грилове и пр. в Природен парк „Сините камъни” и за изхвърлянето на отпадъците на определените за целта места. Засилен контрол ще има и в местностите „Меча поляна”, „Слънчева поляна”, „Халката” и в района на Горна лифтена станция. Във връзка с очаквания наплив от празнуващи, в Районното полицейско управление е изготвен специален план за охранителни мероприятия и осигуряване на обществения ред, планирани от ранните часове на 22  март до окончателното изтегляне на гражданите към град Сливен.

Редактор: МАРИАНА ИВАНОВА

Прочети още : https://www.actualno.com/sliven/bezprecedentni-merki-na-slivenskata-policija-za-proletnoto-romsko-nashestvie-kym-lifta-news_731730.html
© Actualno.com


Снимка: www.zarata.info