От Сливенския затвор Анита Мейзер черпи за рожден ден и пак се готви за конкурса Мисис Свят

В преговори за поредно участие в конкурса за красота "Мисис Свят" е Анита Мейзер, пише в. "България Днес". Организаторите на конкурса са я потърсили веднага, след като стана ясно, че предстои да излезе от Сливенския затвор. 

Този път Мейзер няма да е участничка, а ще помага за организацията. Преди това ще се нагърби вероятно и с провеждането на "Мисис Свят България". Самата тя е дала съгласието си за участие в организацията на конкурса, след като излезе от панделата.

След като през февруари бе върната до доизлежи 40 дни в килията заради решението на Върховния съд, на Анита й се наложи да чества трети, последен рожден ден затворена.

Навръх празника - 20 март, от "Мисис Свят" й напомнили, че трябва да потвърди дали ще се включи в организацията на конкурса тази година, вероятно като мениджър на участничките.

"Надяваме се, че си добре. Пиши ни кога си на линия за "Мисис Свят", това й писал Дейвид Мармел - президентът на организацията "Мисис Америка".

Това е първият конкурс за омъжени жени, който се концентрира върху над 70 милиона омъжени жени в САЩ. Всяка от състезаващите се за титлата 51 дами е на възраст от 20 до 50 години. След спечелване на конкурса победителката получава право да участва в световния конкурс "Мисис Свят", както се случи и с Анита Мейзер през 2014 година. Тя разбуни духовете с участието си в конкурса, когато представи България.

Анита отбелязала в тесен кръг в килията на Сливенския затвор с отбрани гостенки личния си празник. Затворничката, която е на стриктен пост, е поискала веганска торта с плодове и този път е помолила да няма шумни джамбурета. Анита има по-малко от две седмици да стои заключена, като се е отказала от възможността да претендира за предсрочно излизане, за да не утежни положението си, коментираха адвокатите й.

"Ако поиска предсрочно условно, може да й дадат още година, че и повече пробация. Да ходи на срещи с инспектори и други подобни работи... Няма смисъл. Ще стисне зъби, ще издържи и да се свършва", поясниха обстоятелствата те.