Слънцето над Сливен идва

Въпреки че все още е мрачно, в Сливен ни очаква хубав уикенд. В неделя температурите ще достигнат 21 градуса, а преди това - в събота, слънцето ще надвие облаците и преваляванията ще спрат. След това ни чака слънчева и топла седмица. 

В събота градусите ще стигнат до 18, толкова ще бъде и средната им стойност за седмицата до следващата събота - 23 март. В края й ни очаква ново леко застудяване. 

Днес обаче до обяд ще остане предимно облачно. Въпреки кратките слънчеви пробиви около обедните и ранните следобедни часове, облаците ще се задъжат и късният следобяд отново ще се заоблачи. Температурите ще бъдат в интервала 4 - 11 градуса. 

Прогнозата за нестабилно време се запазва над цялата страна, особено в Източна България. 

На места и в източната половина на страната ще превали дъжд, над около 1200 м - сняг. След обяд ще е почти без валежи, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. През нощта ще е почти тихо, през деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните – от 9° до 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Вечерта слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от обичайното. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно облачно и до около обяд ще превали дъжд. Ще духа предимно слаб вятър от запад-северозапад, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.