Сменете шапките с чадър - времето от 21 до 27 януари в Сливен

Седмицата в Сливен започва с положителни температури и без валежи. Температурите ще са в интервала от 2 до 9 градуса над нулата. Най-слънчевият отрязък от деня ще е между 11 и 15 ч. 

Във вторник ще се заоблачи, градусите ще се понижат с около 2-3, но минимарните отново ще бъдат около 2 градуса над нулата. Вечерта ще запонат и слаби превалявания, които ще продължат през целя ден в сряда. Температурите ще се повишат - минималната ще е 4 градуса, а максималната ще стигне до 11 градуса.

Лекото повищаване ще продължи и в четвъртък като градусите ще достигнат до 12 в обедните часове. През целия ден ще превалява слаб дъжд. Дъжд ще вали и в петък.

В събота преваляванията продължават като в неделя те ще преминат в слаб мокър сняг, а температурите и в двата дни постепенно ще спадат и в неделя ще достигнат интервала 0 - 5 градуса. 

В страната

В понеделник ще преобладава предимно облачно време. Валежи от сняг или от дъжд не се очакват. Минималните температури ще са между минус 5 и 3 градуса, а максималните между 4 и 11.

Във вторник над цялата страна ще бъде облачно с валежи от дъжд. Температурите леко ще се понижат и максималните ще са между 2 и 9 градуса. 

В сряда валежите в южната част на страната ще намалеят, а в северната - ще са по-интензивни. Минималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса, а максималните между 4 и 13.

В четвъртък и петък валежи от дъжд ще продължат, на места ще преминат в мокър сняг. Температурите остават без промяна и максималните ще бъдат между 4 и 12 градуса.

През почивните дни времето ще остане без промяна. Над цялата страна се очакват валежи от дъжд, който ще преминава в мокър сняг. Минималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса, а максималните между 4 и 13.