Актрисата Радост Костова е новият директор на Сливенския драматичен театър.

Актрисата Радост Костова е новият директор на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Тя спечели конкурса на Министерството на културата за директор на театъра, проведен на 24 юли миналия месец и от началото на август встъпи в длъжност. Радост Костова е носителка на наградата „Аскеер 1993“ за изгряваща звезда, за ролята си на Госпожица Юлия в едноименната пиесана Аугуст Стриндберг, поставена на сливенска сцена от режисьора Галин Стоев. Преди седем годиниКостова e зам.-кмет на Община Сливен по културата и социалните дейности, по време на втория мандат на кмета Йордан Лечков.

Радост Любомирова Костова е родена в Сливен. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1988 година, в класа на проф. Сашо Стоянов и проф. Цветана Стоянова.Първите си стъпки на професионална сцена прави в Сливенския драматичен театър. По-късно работи в Младежкия театър и като актриса на свободна практика, с успешни роли в Театър 199, Театъра на армията и Народния театър. Участва и в киното, носителка е на национални награди. Била е преподавател в Нов български университет и член на Националния фонд „Култура“.

Радост Костова се представи най-силно от всичките четирима кандидати за театрален директор на Сливен. Тя наследявана директорския пост театроведа  Николай Недялков, който оглавявашеСливенския театър през последните 12 години.

На Радост Костова се пада отговорността да проведе тържественото честване на 100-годишнината на Сливенския професионален театър, което ще се състоина 18 септември 2018 г.,по време на традиционния Есенен театрален салон.