АПИ: Шофьорите да карат внимателно! Вижте състоянието на АМ Тракия и ограниченията в сливенско

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за валежи през целия ден. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областно пътно управление -Сливен информира, че временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Път II-48: Движението по път ІІ-48 Омуртаг – Котел – Мокрен в района на с. Тича от км 24+500 до км 25+500 е ограничено за МПС над 12 т поради свличане на земни маси. Движението на МПС до 12 т се осъществява в една лента. Срок до 31.03.2018 г.

Ремонтни дейности: няма.

От информационния бюлетин на АПИ става ясно, че по АМ „Тракия“ поради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ на територията на Софийска област - от км 0+000 до км 55+600. 

На територията на Област София до 30.04.2018 г. е ограничено движението по пътната връзка София-Костенец на пътен възел „Мухово“ на АМ „Тракия“ при км 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман поради ремонтни дейности. Като обходните маршрути за направлението София – Костенец са през пътен възел „Ихтиман“ при км 34+000, а за направленията Ихтиман – Пловдив и Костенец – Пловдив - през пътен възел „Церово“ при км 69+167.

В проходите важат следните ограничения: 

- „Айтоски“ - отворен за всички МПС;

- „Републиката“ - отворен за всички МПС;

- „Котленски“ - забранен за МПС над 12 т;

- „Твърдишки“ - целогодишно е забранен за МПС над 10 т;

- „Шипка“ - целогодишно е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 т от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 т от категория О4.