Слаб сняг в началото на седмицата, после - дъжд

В понеделник ни очаква слаба порция сняг, който ще започне още в неделя вечерта и ще е най-интензивен в Западна България. В Източна - валежите ще дойдат малко по-късно и ще са от дъжд. 

Почивните дни ще бъдат предимно слънчеви с дневни температури между 10 и 15 градуса, в област Сливен ще бъде слънчево с променлива облачност. Само в Северозападна България се очаква да превали дъжд.

В неделя вечерта облачността ще започне да се сгъстява и ще започнат валежи, които през нощта срещу понеделник ще преминават в сняг в Западна България. В Сливен валежите ще бъдат от дъжд, температурите ще се понижат и дневните ще бъдат между 7 до 11 градуса според данните на Синоптик.бг.

По-студено в Сливен ще е е във вторники и сряда - най-високите дневни температури ще стигат 6-7 градуса над нулата. Във вторник валежите ще започнат постепенно да спират, най-късно в Източна България. В Сливен ще бъде предимно облачно с вероятност за слаб мокър сняг в ранните часове, който по-късно ще преминава в дъжд. В сряда облачността ще бъде променлива, а в четвъртък и петък ще бъде облачно със слаб дъжд.  Тогава дневните температури ще достигнат 12-14 градуса над нулата. За София темперетурите ще са доста по-ниски - около 1 градус, предаде БГНЕС.