Скоростното изкачване на Хамам баир ще бъде тази събота

Тази събота ще се проведе отложеното поради лошото време скоростно изкачване на Хамам баир по стълбите водещи до паметника за ученици. Инициативата ще се проведе за 6-ти пореден път и е организирана от Община Сливен и Ротари клуб.

Спортната проявата под наслов “Напред и нагоре”, беше в спортния календар за 7 октомври, но поради неблагоприятната синоптична прогноза се отложи и ще се проведе на 14 октомври, събота, от 9.30 часа.


Стартът на изкачването ще бъде пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител” , а финалът пред паметника на Хамам баир.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – момичета и момчета 5-7 клас , 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

С медали ще бъдат наградени първите трима участници от всяка възрастова група.

Домакините от “Ротари клуб” ще осигурят безплатни напитки за участниците в проявата.

След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието ученици. Печелившите ще получат награди.

След старта на последния старт от скоростното изкачване за ученици Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване на наградите.