Община Сливен изготви Програма за празника на града, предстои гласуване в Общинския съвет

Организационният комитет по подготовката и провеждането на проявите за празника на Сливен изготви програма за отбелязването на празника. Тя ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на редовното му заседание през септември.

В края на юли съветниците гласуваха идейния проект за празничните прояви и състава на 18-членния Организационен комитет. Негов председател е кмета на общината Стефан Радев.

При разработването на програмата се взимат предвид утвърдените и станали традиционни събития, както и идеите за разширяване и обогатяването й с нови съдържателни елементи.

Освен традиционните концерт-спектакъл за връчване на наградите на Общината, ритуалът по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ в ритуалната книга, в програмата са включени изложби, чествания на годишнини, концерти, представяне на книги и др.

През октомври Сливен ще бъде домакин на спортни прояви международен характер  -  турнир по борба „Стоте войводи“ за кадети, открит Републикански шампионат по спортни танци.

Тази година на „Туида“ отново ще се проведе средновековен турнир „Помни славата“.

Кулминацията на тържествата е на 25 и 26 октомври, за когато са предвидени тържественото заседание на Общинския съвет, церемонията по връчване на наградите на Общината, Света литургия и тържествена церемония по повод празника на града. В програмата се предвиждат празнични концерти и илюминации.

По-голямата част от събитията вече са с определени дати и часове. Останалите ще бъдат уточнени преди гласуването й в общинския съвет. Цялата програма ще бъде предоставена на вниманието на обществеността.

Проявите се организират в партньорство с културните организации и институти, спортни клубове, родолюбиви и неправителствени организации, работещи в сферата на културата.