Кога ще бъде почистен фонтанът пред „Печ”?

И ние, както много сливенци, с нетърпение очаквахме да заработи фонтанът пред комплекс „Печ”. Години наред той стоеше сух, заради ред причини. Е, доживяхме да го видим работещ, след като беше включен в проекта за ремонт на пешеходната зона. 

Не че нямаше проблеми и след пускането му през април. Спираха го, пускаха го, чистиха запушени дюзи, пред него дни наред се събираха екипи, които обсъждаха проблемите, и т.н. 

Факт е, че от известно време фонтанът работи. Малките басейнчета на водното съоръжение обаче са мръсни, водата в тях – също, а образувалата се тиня дразни погледа. Доста замърсени са и новите павенца, които бяха поставени по време на ремонта. 

Другият фонтан, този от източната страна на общината, изглежда доста по-добре, в него поне водата е бистра. Но и там на места по дъното вече има събрана утайка. 

Хубаво е в града да има водни площи и фонтани, в това спор няма. Само че те изискват добра грижа и поддръжка. Преди време от общината обещаха, че  специален екип ще се грижи за фонтаните. Питаме има ли изобщо такъв екип? Кога ще бъде почистен мръсният фонтан? 

"Сливен нюз"