Кой ще плати?

Преди дни при поредния проливен дъжд участъкът на Розова градина изглеждаше така, снимка: Христо Иванов

Кой ще плати ремонта на Ларгото, който се налага заради некачественото изпълнение, попитаха граждани. Днес, при поредния продължителен дъжд сливенци прескачаха, заобикаляха, а най-често цопваха в локвите, които се образуваха в наскоро ремонтирания участък на главната пешеходна зона на Сливен, в участъка от Стария бряст до бившето кино „Българка”. Гордостта на кмета се оказа некачествена, смятат те. Сливенци не помнят досега по Ларгото да са се образували локви. Нивелацията на настилката винаги е била правена така, че да се оттича към водосъбирателните шахти. Въпросът, който задават хората, е кой е приел обекта и не е ли забелязал некачественото му изпълнение, платено ли е на изпълнителя и кой и за чия сметка ще оправи неравностите по настилката. 

Припомняме, че при последните проливни дъждове сериозно се наводни участъкът на Розова градина, което на практика го направи непроходим за часове. 

Много сливенци със съжаление коментират, че и малкото хубави неща, които са очаквали да бъдат направени в центъра на града, са се оказали некачествени, въпреки че в тях са вложени немалко пари.