Криминален психолог: В обществото цари усещане за безнаказаност

Всички насилници преди това са били жертви на насилие. Това заяви криминалния психолог Тодор Тодоров в „Плюс-минус. Коментарът след новините”.

„Не смятам, че при случая в село Сотиря може да има каквато и да е корекция оттук нататък. В повечето случаи тези престъпления се извършват от доста примитивни хора. Категорично не съм съгласен, че подобни случаи трябва да се отразяват широко по медиите. Голяма част от примитивните хора с елементарно мислене, могат бавно и постепенно да копират модели на поведение“, обясни експертът.

„Когато човек извършва наказание под въздействие на алкохол, той не се замисля за последствията и наказанието след това. Прави го по-късно“, поясни той.

„По-големият проблем е, че това е проблем на цялото общество. В последните 20 г. започнахме да виреем и да се развиваме като личности в една доста патогенна среда. В обществото цари усещане за безнаказаност. Би трябвало санкциите да са за всички, а не само за определени хора. Няма никакви ценности в новите поколения. Те смятат, че човек може да се развие, единствено ако има пари. За съжаление такива жестоки престъпления ще наблюдаваме все по-често“, прогнозира Тодоров.

„При случаят от Негован мотивът е изцяло финансов. Помогнал съм с каквото мога на колегите от МВР при този случай. Това престъпление е много жестоко“, заяви още криминалният психолог.

/novini.bg/