Отец Силвестър: Истанбулската конвенция е джендър идеология и е абсолютно ненужна

Отец Силвестър от Сливенската епархия участва в предаването „Офанзива” по Канал 3 по повод новите опити да се наложи Истанбулската конвенция.

„Българската култура е много различна от друга култура. Защото у нас е вкоренена защита на семейството. Не може една култура, която е изпълнена с насилие като САЩ и Западна Европа, да ни дават акъл как да се държим. Защото България е на едно от последните места по изнасилвания, а Америка е сред първите места", каза още той.

„Ние имаме закони за закрила на детето, подписани конвенции. Тази Истанбулска конвенция е абсолютно ненужна. Защото тази конвенция налага тази джендърификация, независимо, че тя според нашата религия даже е незаконна. Това е тотално развращаване и по смисъла на сегашния закон това е престъпление”, коментира отецът, като визира конкретни учебни програми, свързани с Конвенцията. Това вече граничи с фашизъм. Не може всеки един човек да бъде ограничаван по отношение на религия или култура. И тук трябва да кажем, че не сме против тези хората. Християнската религия не е против хората, а срещу течението”, добави отец Силвестър.

„Хомосексуализмът не е категорично предопределено нещо”, добави той и даде пример с хора, които "са се отказали от това нещо".

„Ако един човек е православен християнин – говоря за политиците, то той е длъжен да не приема тази джендър идеология”, заключи отец Силвестър.