Влакът идва. Ще ви помете*

Заеквам. От страх. 14-годишна родила за втори път в Лом. Когато и нейната щерка роди на 14, тя ще е на 28 и вече баба. На 42 прабаба. Но прабаба във фертилна възраст, която до 28 ще има поне още четири чавета, да не кажа по-голяма цифра, а до 42... На 28 няма да спре да ражда, ще продължи. На 42 също. Като стигне критическата към 50, може и да има свои около 20 рожби мили. Ако и те се размножат в такава прогресия, след половин век техният род ще насели едно обезлюдено северозападно село, примерно. И понеже няма да има кой да им даде помощ, ще се наложи да работят. Тогава вече ще бъде интересно. Кой ще работи и какво ще работи? Прекрасният нов свят. Всички антиутопии в едно. Струва ви се леко пресилено навярно, но не се страхувайте, вие ще сте стари и вече няма да ви пука. Да се страхуват децата ви, ако имате такива. Май е по-добре да нямате, защото в прекрасния нов свят ги чака мизерия.

Въшката става баба за 24 часа. Въшката смуче кръв от гостоприемника. Когато гостоприемникът умре, въшката си намира нов. Въшките по тази логика умират последни. В края на света един нещастен циганин седи и зяпа недоумяващо, той не знае как се оцелява без чужда кръв. Ще събира гъби и орехи. Това ще е неговото изискано веганско меню. 

Не ме обвинявайте в хомофобия или как се казваше там това... Расизъм, фашизъм, шовинизъм, мизантропия... Огледайте се. Ослушайте се. Влакът идва. Ще ви помете от историята. Къде са сега всички онези бездетни клявки, които нарипаха злостно, като им рекох, че не е твърде нормално да преследват кариера за сметка на собствената си генетика, която няма да предадат нататък? Срещу биологията ли са тръгнали? Празните им утроби не ги ли обвиняват, че една изключително ерудирана, образована и интелигентна личност на 14 години от Лом е станала майка за втори път и е иззела техните функции? В обществото няма празноти. Едните утроби са празни за сметка на другите. Математиката така казва. И ако мислите, че майката на малкия сладък Сарасвати е изолиран случай, ще ви успокоя, че съвсем не е така. Имам преки наблюдения

Наскоро ми докараха дърва за камината. Почнах да ги внасям в мазето. Мина един тъмнокож младеж и попита дали може да ми помогне срещу 15 лева. Съгласих се. Младежът беше на не повече от 24, но вече имаше 4 деца. Колко още като него познавам... Дори ги учех на български език... че и на литература отгоре на всичко. Четях им приказки в час. Те първо ме слушаха, радваха се. После ставаха на 13 и отиваха да се пресъздават. Културни особености. Държавният закон не може да забрани културните особености. Никога не е могъл. Хелзинкските кратуни ще кажат, че всяко държавно насилие над културните особености е репресия и жестокост. Въпрос на физическо съзряване е. Когато си на 30, не работиш, щото не ти се работи много, мама и тати ти дават по пет кинта за две бири дневно, бичиш игри на компа по цял ден и задникът е залепнал за стола, тялото ти атрофира и забравя своите функции. Почва да ти липсва тестостерон, либидото ти се изпарява някъде и ти се превръщаш с годините в последния от рода Старк. Най-последния от най-последните. Бъдещето се изяснява. Не ви говоря за демографски кризи, за апокалипсис, за липсата на държавна политика, за каканиженето на В. Симеонов и Каракачанов, които са прекалено ангажирани с "българщината" и оцеляването на българите и предприемат "конструктивни мерки" за решаването на "проблема"...

Няма проблем, бацета. Няма криза. Има факти, които ви е страх да гледате. Заровили сте си главите в пясъка. Завили сте се през глава. Предали сте се. Новият биологичен вид, произлязъл от хомосапиенс на квадрат, е жилав, една градина като не се обработва, плевелите я превземат, защото са по-корави и непретенциозни, защото им се живее и размножава.

Автор: Николай Фенерски

*Със съкращения. Заглавието е на редакцията. Сливен нюз приема мнението на автора само като една от многото гледни точки по наболяла тема.


Прочети още: https://www.actualno.com/viewpoint/b-b-b-bydeshteto-news_645129.html
© Actualno.com