Заслужено признание за деца с добри сърца


Третокласниците от класа на Радост Рундева от СУ „Пейо Яворов” получиха заслужено признание за таланта си. Преди дни ви запознахме с този невероятен 3 „а” клас и прекрасния му класен ръководител, и ви разказахме за поредната благотворителна инициатива, подета от тях. Децата събират в класната стая свои любими книги, които ще изпратят на Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Малта, заедно с българския трибагреник и портрети на Кирил и Методий, Христо Ботев и Иван Вазов. Заради многото благотворителни инициативи, в които се включват, третокласниците са известни като „Децата с добри сърца”.

Днес, по време на церемония по връчване на наградите от националния конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл”, Елена Карадимова от класа на Радост Рундева получи специална награда за своята творба. А творбата й е метален лакиран щъркел, изработен от стар ауспух на автомобил, арматура и пирони. След като прие наградата, Елена сподели, че я посвещава на свое болно другарче от училище, което има нужда от помощ. Идеята е оригиналната метална скулптура да бъде включена в благотворителен базар и така да се съберат средства за лечението на болното дете.


Жест към присъстващите на церемонията направи и друга третокласничка с добро сърце – Илина Атанасова. Тя бе нарисувала щъркели, пролет и цветя върху огромна торта-подарък за всички деца в залата. Самата торта бе подарък от майката на Илина.


След официалната церемония по награждаването се проведе благотворителен базар, а всеки можеше да си купи красива картичка в подкрепа на болното дете от СУ "Пейо Яворов".

"Сливен нюз"