Съботна работилница: Как се правят бижута от филц и глина?


Поредната арт-работилница се проведе днес в Арт-галерия "Седем". В класа "Филцови бижута" участваха малчугани на възраст между 5 и 7 години. Модератор бе Виктория Новакова, а с нейна помощ децата изработиха цветни бижута от филц - обеци и гривни, и ги украсиха с дървени мъниста. Малките таланти бяха единодушни, че изработените от тях красиви бижута ще бъдат подарък за техните майки.


Малко по-рано днес, по време на друг арт-клас с модератор Виктория Новакова, същите деца нарисуваха прекрасни картини, които ще бъдат включени в годишния календар на Арт-център "Седем".


А в галерия "Седем" днес се проведе арт-работилницата "Снежната кралица". В нея взеха участие момичета на възраст между 8 и 9 години. С помощта на модератора Йордана Кунчева те използваха снежинки от полимерна глина с различна големина, за да изработят красиви аксесоари - диадеми, брошки, обеци, гердани, пръстени, ключодържатели и др. Децата използваха и брокатено лепило в различни цветове, за да придадат блясък на готовите бижута.

Арт-работилниците са част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Дейността на фонда се осъществява с помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюард Мот".