Звездите на оперертата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски идват в Сливен с „Царицата на чардаша“

Те са една от най-обичаните и успешни сценични двойки и вече 20 години са заедно на сцената. В четвъртък с тях ще бъдат и сивенските симфоници. 

Звездите на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски ще гостуват на сцената на зала "Сливен" в четвъртък с оперетата оперетата „Царицата на чардаша“. Заедно с тях спектакълът ще изнесат Сливенският симфоничен оркестър и колегите им Лилия Илиева и Денко Проданов. Концертът ще започне в 18.30 часа и ще премине под диригентството на маестро Димитър Караминков, с концертмайстор Силва Топузян.

През декември на 2018 г. звездите на Националния музикален театър “Стефан Македонски” Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски празнуват 20 години заедно на сцената. 

Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски се срещат за първи път през 1998 г. в спектакъла на Националния музикален театър „Циганска любов“ от Лехар. Там участват в ролите на Йолан и Кайетан.

И двамата споделят, че все едно не е било дебют на тяхното партньорство, а са имали усещането, че цял живот са играли заедно. Следват още много роли и постановки в класически оперетни заглавия, които ги превръщат в популярна сценична двойка. Публиката ги познава като Бони и Щаси в „Царицата начардаша“, Лиза и Жупан в „Графиня Марица“, Мариета и Наполеон в „Баядерка“,Жулиета и Брисар в „Граф фон Люксембург“, Чиболета и Папакода в „Една нощ във Венеция“, Пепи и Йозеф във „Виенска кръв“, Селестен и Дениз от „Мамзел Нитуш“ и други. 

Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“ и каса № 2 на Военен клуб – Сливен.

За повече информация - тел. 0879 261 483.