Идва Нощта на музеите в Сливен

Европейската нощ на музеите ще се проведе на 19 май/събота/ от 18.00 ч. до 01.00 ч. Безплатно ще могат да бъдат разгледани къща музей "Хаджи Димитър", къща музей "Сливенски Бит XIX-XX век" и РИМ - Сливен (бул. „Цар Освободител“ 18), където освен постоянната ни експозиция "Памет от вековете" ще може да разгледате и фотодокументалната изложба "Моят град в годините отминали... и днес". 

За безплатни посещения ще е отворена и сградата на Първата държавна текстилна фабрика на Балканите (площад "Стоил Войвода" 3), където може да разгледате нашите изложби, както и гостуващата от РИМ - Бургас изложба "Нестинарството-българската магия с огнена жарава".

Часове със свободен достъп от 18.00 часа на 19 май до 1.00 часа на 20.05.2018 г.

Постоянна експозиция в РИМ - "Памет от векове" 
Изложби - На открито, пред сградата на РИМ - Сливен, Фотодокументална изложба "Моят град в годините отминали... и днес"

В сградата на Първата държавна фабрика гостуваща изложба от РИМ-Бургас "Нестинарството - българска магия с огнена жерава"

Изложбите се откриват на 18 май 2018 г - Международен ден на музеите и галериите. 

Специално събитие: Музейна кино вечер 
19.00 часа, В Регионален исторически музей - представяне филмите: "Планината на непокорните""В името на драгоценното ни отечество", "Опит за исторически етюд. Д-р Симеон Табаков"

В къща музей "Х. Димитър" - "Планината на непокорните", "В името на драгоценното ни отечество""Опит за исторически етюд. Д-р Симеон Табаков", "Паметникът".

19.00 часа, В Първа държавна текстилна фабрика - "Нестинарството - българска магия с огнена жерава" - филм на РИМ Бургас 

ПРЕД СГРАДАТА НА РИМ СЛИВЕН: 

20.00 часа,
 Откриване Нощ на музеите 2018 

20.10 часа, 
Награждаване на учениците Даниел Иванов Влахов от ППМГ и Иван Тихомиров Тенев - Хуманитарна гимназия - победители в Национални исторически конкурси.

20.20 часа, Изпълнения на Китарен ансамбъл - "Кода" с ръководител Найден Дойнов.

20.40 часа Изпълнения на Клуб за млади поп и рок изпълнители "Ритъм" с вокален педагог е Елена Пеева и Клуб по спортни танци "Сливен" - гр.Сливен, с треньор Цанка Иванова. 

21.30 часа, 
Изпълнение на Джаз квинтет - Пловдив - гост изпълнители. 22.30 часа Теглене на жребий и връчване на награди на победители в играта "Музеен детектив".