Два конкурса за Коледна картичка предизвикват децата на Сливен

Тринадесето издание на конкурса за коледна картичка, организиран от Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен.

Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен организира XIII -ти конкурс за коледна картичка, под надслов „Весела Коледа за всички“.

През 2017 година участниците в конкурса, ще бъдат разпределени в четири възрастови групи:

деца до 7 годишна възраст;

ученици от 1 - 2 клас;

ученици от 3 - 4 клас;

ученици 5 - 6 клас;

ученици 7 - 8 клас;

ученици от 9- 12 клас.

До участие в конкурса ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 10 декември 2017 г., на адрес: Гр. Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2.

Телефон за контакт: 044/625342.

Задължително условие за участие в конкурса е четливото изписване (на отделен лист, приложен вътре в картичката) трите имена, възраст, училище, град и телефон за връзка. Материали по избор. Допустими формати на картичките – А4 или А3, сгънати на две. Творби, при изработването на които е използван брокат и сродни материали, няма да бъдат разглеждани от журито.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен : www.art-gallery.sliven.net НА 13 ДЕКЕМВРИ 2017 г.

Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в гр. Сливен, зала „Сирак Скитник”, бул. „Цар Симеон“ № 2, І етаж, на 15 декември 2017 г., от 11.00 ч.

В навечерието на най-чакания, най-обичания празник, РБ „Сава Доброплодни” организира за девета поредна година детски Конкурс за коледна картичка “Коледна магия“. За да се включите в него, нарисувайте красива коледна картичка. В нея участниците трябва да напишат и своето оригинално пожелание за празника. Срокът за предаване на творбите в на място в библиотеката е 8 декември 2017г.

Участие в конкурса могат да вземат деца на възраст от 5 до 14 години. Специално жури ще оцени работата им. Най-оригиналните картички ще бъдат показани на изложба във фоайето на библиотеката в навечерието на Коледа. Ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за най-оригиналните коледни пожелания.

Творбите за конкурса трябва да са с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, клас, адрес, телефон или e-mail за контакти.

Наградите на отличените участници в конкурса ще бъдат връчени на специална церемония на 22 декември, петък, от 10:00ч. в РБ ”Сава Доброплодни” в рамките на програмата „Коледа в библиотеката”.

За повече информация: 044/622441; 0886090712; 044/623970 -  Детски отдел.