Даниела Ненчева с 35-та изложба навръх 50 годишния си юбилей

Даниела Ненчева откри изложба под наслов "Полъхът на вятъра".  На събитието присъстваха  десетки гости, които изразиха задоволство от изложените творби, рисувани в различни периоди от творчеството на художничката. 
 
Кметът Стефан Радев връчи на Даниела Ненчева плакет на Община Сливен в знак на уважение към личността и творчеството й. Той я поздрави по случай днешния й рожден ден, който беше повод за подреждането на изложбата.  Радев благодари на Даниела Ненчева за направеното от нея и за художествената галерия,  и за изкуството в град Сливен. "Пожелавам ви преди всичко здраве, творчески успехи и да продължавате да радвате почитателите си с картините си", каза кметът. 
 
Приветствие отправиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-кметът Пепа Чиликова. 
 
"Благодаря, че сте с мен в този момент. Надявам се да се видим с всеки един от вас на откриването на още мои изложби", каза Даниела Ненчева. 
 
"Полъхът на вятъра" е 35-та изложба на художничката, която ще остане в галерия "Май" до 6 август.
 
Даниела Ненчева е родена на 28 юли 1967 г. Завършила е специалност "Живопис" във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет  "Св. св. Кирил и Методий" през 1993г. при проф. Георги Костов. В периода 1993 - 2009г. е преподавател по изобразително изкуство в ОУ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. От 1994г. е член на Дружеството на сливенските художници. От 1995 до 1997 е била член на контролно-ревизионната комисия на Дружеството на художниците-Сливен. През 2000г. е приета за член на Съюза на българските художниците. През 2001г. е член на Представителството на СБХ-Сливен. От 2001 до 2010г. е председател на Дружеството на художниците - Сливен. Става и директор на Художествена галерия "Димитър Добрович". 
 
Даниела Ненчева има 35 самостоятелни изложби. Има множество участия в колективни национални и международни изложби. Участва и е организатор на национален пленер по живопис в Сливен. Организатор е и на традиционния детски конкурс "Аз и моят град", посветен на празника на Сливен - Димитровден. Работи в областта на рисуваната коприна и живопис. 
 
Сливен Нюз честити двойния празник на художничката и пожелава здраве и много творчески успехи.