Приказно лято за малчуганите от Сливен

Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” организира „ПРИКАЗНО ЛЯТО 2017” за ученици I-IV клас.

Заниманията ще се провеждат през юли и август от 9 до 16 часа в Арт-работилницата на ул. „Ген. Столипин” 26.

Приказни занимания с талантливите млади актриси Мартина и Василена всеки понеделник, сряда и петък. Децата ще се запознаят с най-любимите приказки, ще изготвят сценарии по тях и ще подготвят приказни спектакли. Освен забавленията, приказните занимания ще подтикнат малчуганите да посегнат към задължителните за четене книжки от летните училищни списъци. Първата седмица предлага три страхотни приказки: „Тримата братя и златната ябълка”, „Дивите лебеди” и „Мечо Пух”. В първото занимание ще участва истинска триглава ламя, която ще чете приказката за „Тримата братя и златната ябълка” на три различни гласа.

Всеки вторник: занимания „Приказки за чужди страни” – децата ще се запознаят с най-характерните особености на различни държави, ще участват в интересни игри с думи, ще оцветяват книжки и др.

Всеки четвъртък: занимания „Приказки за Сливен” – децата ще научат интересни легенди за Сливен, ще посещават емблематични места и обекти в града, ще участват в интересни викторини, посветени на града, ще влязат в ролята на репортери и ще правят репортажи за местата, които са посетили, ще оцветяват книжки за Сливен и др.

Начало на Приказното лято – 3 юли 2017 година.

Записване с отстъпка за юли: до 29 юни на тел. 0878590101.