В Сливен горяха две къщи, а в Кермен-камион

На 3 август, в 00,28 часа, е получен сигнал за запален товарен автомобил в град Кермен. Автомобилът е „Мерцедес Спринтер“ и е бил паркиран пред дома на заявителя, който е успял да загаси пожара. На място е изпратен екип, който е извършил огледа. Предприети са процесуално-следствени действия за установяване на причините и нанесените щети. Образувано е досъдебно производство.

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през дните 2-5 август.

На 4 август, в 20,04 часа, е получен сигнал за пожар в къща в град Сливен. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН – Сливен. Произшествието е ликвидирано в 20,40 часа. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника, домашно имущество и 80 кв.м. опушени стени. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.

На 4 август екип на РСПБЗН-Сливен е гасил пожар, възникнал в покрив на къща, в село Чинтулово. Сигналът е получен в 18,57 часа. Пострадали няма. Унищожена е 20 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Причината за пожара е късо съединение.

Екипи на РСПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 8 сигнала за запалени сухи треви, отпадъци и оказване на техническа помощ. Не са причинени преки материални щети.