Ето ги! Лицата на двамата крадци обрали нагло магазин за бижута в Сливен

Ясно се виждат лицата на двамата крадци, откраднали златна гривна на стойност 900 лв. в бижутериен магазин в Сливен. Те са заснети от охранителни камери в обекта и бяха показани в рубриката „Дръжте крадеца“ в сутрешни блок на Нова телевизия.

Това е втора кражба, стана ясно от пряко включване на служител на бижутерската фирма в предаването на Нова телевизия. Първата се се случила преди месец в друг обект на веригата в Сливен, но не е била огласена по инструкции на полицията, тъй като стойността на откраднатото била по-значителна, а публичната информация би привлякла интереса на още крадци.

След втората кражба информация за наглостта на крадците се разпространи и във Фейсбук.

Снимката им бе публикувана във Фейсбук-страницата на Сливен нюз от Емилия Петрова от Сливен.

Мъжът и жената от снимката влезли в магазина за бижута на 25 май и се представили за чужденци, стана ясно от ефира на Нова тв. Поискали да разгледат определен брой бижута, а след излизането продавачката е установила липсата на скъпата гривна. Мъжът демонстрирал финансови възможности и показал доста евро. Именно така отвлякъл вниманието на обслужващата го – искал да купи с евро, но политиката на фирмата не го позволявала. Така до покупка не се стигнало, но покрай завързалите се обяснения за начина на плащане, гривната изчезнала.