25 шофьорски книжки са иззети за една седмица в Сливен

11 са за неплатени глоби, 8 за управление след употреба на алкохол

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на областта. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.

Тази седмица на територията на ОДМВР-Сливен се осъществява полицейска операция по линия на TISPOL за товарни автомобили и автобуси.

От 7 до 13  май екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2156 автомобила и 2315 лица. Полицейските служители са констатирали 1130 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Издадени  са 235 електронни фиша за нарушение на ограничението на скоростта. Заснети са 315 нарушения със стационарни и мобилни камери.

За други нарушения са съставени 670 фиша. Актовете са 152.

За неправоспособност са съставени 5 акта. 8 водачи са санкционирани за управление след употреба на алкохол. Един е установен да управлява след употреба на наркотици.

Иззети са 25 свидетелства за управление на МПС, от които 11 за неплатени глоби, 8 за алкохол, 5 за липса на застраховка Гражданска отговорност и един за употреба на наркотици.

Тази седмица се провежда операция по контрол на товарните автомобили и автобусите, като се следи за  употреба на алкохол и упойващи вещества, документи на водачите и превозвания товар, използване на обезопасителни колани от пътниците в автобусите,  правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, валиден винетен стикер и други.