66 сигнала за силна музика, трима задържани, 7 иззети уредби и 29 акта

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 66 сигнала за нарушаване на тишина, като  48 от тях са в квартал Надежда. На 12 и 13 август е осъществена специализирана операция по опазване на обществения ред на територията на квартал Надежда и спазване на Наредбата на община Сливен. В хода на операцията са съставени 21 акта, 8 протокола за предупреждения, иззети са 5 уредби и са задържани трима за неизпълнение на полицейско разпореждане. В делничните дни от 7 до 11 август са посетени 22 сигнала на територията на квартала, съставени са 8 акта, 19 протокола за предупреждение и са иззети 2 музикални уредби.

18 са сигналите, постъпили от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони  на  града. Сигналите са предимно в кварталите Комлука, Дружба и Сини камъни.  Съставени са 13 протокола за предупреждение.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.