Обединените патриоти с план за спиране на циганизацията


Водачът на листата на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” в Сливен Петър Петров и четвъртият в листата Доброслав Иванов гостуваха в предизборното студио на телевизия „Канал 6”. Ето за какво разговаряха те с водещата Ани Гандева.

- Господа, преди няколко дни ГЕРБ предложиха намаляване на броя на народните представители и свикване на Велико народно събрание. Това предложение поставено ли е на дневен ред при вас?

Петър Петров: В ГЕРБ не винаги това, което казва партията, е това, което казва Борисов. Това е поредната грешка, той започна лавинообразно да прави какви ли не глупости и това е една от тях. За мен предложението му за намаляване на броя на депутатите, без да казва колко, е просто едно заиграване по линия на музиканта Трифонов. Това, което той иска да направи, е да осигури при евентуални нови избори служебен успех на партията си, вместо да се залови и да убеждава повече български граждани да гласуват за него. Защото при положение, че Сливен, който има шест депутатски места в момента, и те автоматично станат три, означава, че ГЕРБ и БСП ще си поделят трите места и всички останали партии ще отпаднат. Това е вариант на системата, която предлагаше музикантът Трифонов - да се премине на двупартийна система.

Доброслав Иванов: Как така намаляване на броя на депутатите? Да посочат цифра, да кажат на каква база ще е това намаление, на какъв брой население, въз основа на какви критерии ще стане това. Това са едни хвърляния в пространството, които целят служебна победа. Освен това, въпросът за броя на депутатите многократно е поставян в България и то в смисъла за хвърляне на прах в очите, както и въпросът за Велико Народно събрание. Това също цели осигуряване на служебна победа. Питам защо намаляване на броя на депутатите? Защо точно на депутатите, а не на държавните служители, чиновници, армията от държавни служители, която ГЕРБ и БСП назначават и преназначават. Ето такова намаляване би било по-ефективно, и по отношение на държавния бюджет, и по отношение на производителността на държавните чиновници, подредени в една пирамидална структура, която не работи.

- Казвате, че тази пирамидална структура не работи. Тя вероятно има връзка с ширещата се циганизация в нашата страна. Защо, без капка съмнение, решихте, че това ще бъде апелът, с който ще се обърнете към избирателите?

Петър Петров: Ние се обръщаме с апел и останалите политически партии да погледнат много сериозно на въпроса с демографския взрив, който произвежда циганската маса в област Сливен, а в същото време я има и демографската криза, обхванала останалите части на населението, която увеличава своя прираст в зависимост от своите доходи. По тази причина ние от „Обединени патриоти”, както винаги досега, поставяме директно пръста в раната и казваме „Това е една голяма рана, един голям проблем”.

- Това ли е най-големият проблем на областта?

Петър Петров: Най-големият проблем на областта е липсата на работа, на заетост, голямата задлъжнялост, която бившите ръководства на част от общините оставиха.

- Г-н Петров, вие вече имате опит като народен представител от Сливен. Какво не се направи както трябваше, за да се подобри бизнесът, икономиката. Сливен продължава да е областта на последно място в страната по развитие.

Петър Петров: Сливен не е на последно място, но е в последната тройка. Бизнесът ми в област Сливен е от 1998 година. Последната активност, която имах, преди да вляза в Народното събрание, беше по един проект с област Тюрингия в Германия. Преди това съм се занимавал със земеделие в с. Желю войвода. Така че съм запознат много добре с обстановката в областта. Това, което става в областта, е част от това, което става в България. И то е именно липса на национална стратегия как България се справя с този взрив на циганското население и демографската криза при останалата част от населението. Сливен в частност е една жертва. Сливен не получава достатъчно национално финансиране, за да реши този въпрос.

- По тази тема всички медии и различни неправителствени организации буквално крещят, че е факт, че това е огромен проблем, чиито последствия ще жънем години наред. Вие имахте възможност да направите нещо, да вземете нещата в свои ръце, но до този момент не сме свидетели на някаква промяна.

Петър Петров: Ще ви кажа какво направи Патриотичният фронт, а вие си направете изводите. В първите два месеца внесохме изменение в законодателството, което направи четвъртото дете практически извънбрачно, то е без помощи и в момента. Това го направихме основно за това циганите да знаят, че вече петото дете е с режима в Китай. При ас дойдоха български многодетни майки, които протестираха. Ние им обяснихме, че това е свързано с факта, че ако циганите продължават да се размножават по този начин, техните помощи и за четирите им българчета ще бъдат намалени, защото няма откъде да се вземат пари. Липсата на национална стратегия е причината за това, което става в Сливен. Няма и финансиране, което да може да подпомага общините. А една стратегия трябва най-напред да съдържа спиране на явлението деца раждат деца и подпомагането на този процес. Второто нещо е да престане да се дават ваучери на майки, които са под 18 години, защото циганите веднага ги превръщат в ракия и бира, а не в храна. С наше предложение в Народното събрание спряхме тези пари. Циганките под 18 години не получават детски в пари. Третото нещо е задълбочаване на предложението ни, на което Борисов се изсмя, а именно в първи клас да не влизат циганчета, които не знаят български език.

Доброслав Иванов: По отношение на казуса деца раждат деца, „Обединени патриоти” имаме предложение този, който има съжителство с малолетна, да бъде наказван ефективно. Защото, когато тук се случи медийният шум около т.нар. първо бебе на годината, дядото поиска държавата едва ли не да му осигури жилище и т.н., и то защо – защото той е вдигнал една тридневна сватба и е осигурил такова съжителство. Ние искаме ефективни наказания и за тези, които вдигат тридневните сватби. Казвам ефективни, защото поискахме от Районна прокуратура в Сливен статистика за това какво е предприела тя и как са завършили тези дела през годините. В тази справка е казано, че за последните три години в съда са внесени 115 обвинителни акта. Вярно е, че в 34 от тях има наложено наказание лишаване от свобода, но то е условно. Няма нито една ефективна присъда. Извинявам се, но това е едно гнусно престъпление. Някои хора го наричат педофилия. Ако някой от нас извърши подобно нещо, предполагам, че ще бъде осъден.

- Много пъти в подобни случаи сме алармирали, че трябва да се намесят многобройните организации за защита на детето. Защото става дума точно за нарушаване на правата на децата.

Доброслав Иванов: Те се намесват с преписка и нещата приключват общо взето дотам. Някои от делата са прекратени, защото в последствие мотивите най-често са, че лицето има навършени 14 години към момента на първото съвкупление, или после е сключен граждански брак. Нещо, което не ни удовлетворява.

- Предоставихте статистика за брой живородени деца от една жена в Европейския съюз, с цел да сравним какви са нещата в нашата страна.

Петър Петров: В Полша и Унгария има т.нар. стимулиране на второ и трето дете, на родители, които са грамотни, които работят, които имат образование. В Унгария, където това бе въведено преди няколко години, това веднага даде резултат. В Полша се въвежда от 1 април, дават се по 115 евро на дете. В Унгария се дават по 100 евро на дете. „Обединени патриоти” предлагаме третото дете на родители, които са образовани и работят, да премине изцяло на издръжка на държавата до навършване на 18 години. Държавата е в състояние да предостави тези средства. За една държава няма по-важен въпрос от оцеляването на населението. Държавата не може да оцелее, ако няма деца.

- Ако трябва да обобщим, „Обединени патриоти” предлагат в своята предизборна програма всяко трето дете, родено в семейство на образовани и работещи родители, изцяло да бъде отглеждано със средства от държавата.

Петър Петров: В една 40-милионна Полша се оказа, че тези деца са около 15-16 хиляди годишно.

Доброслав Иванов: Целият този взрив от страна на циганското население в България произвежда произвежда неуко и неработоспособно население, пък и самата среда в гетото го възпитава то да не участва по никакъв начин в образуването на брутния вътрешен продукт, плащането на данъци и т.н. То не иска да се приобщи към останалата нация. А приобщаването няма как да се случи, без тези хора да знаят езика, те са неграмотни, дори завършили шести клас. Това се случва, защото в българското образование има една система, която ни е наложена през последните години, това е системата на делегираните бюджети. Наши приятели казват, че в Сливен има едно милионерско училище – Шесто училище. Бълва се едно неграмотно население, което не може да напише една буква. Това е резултатът от делегираните бюджети. Да не говорим, че и при българските деца е така. Те казват директно на учителя: „Ти ще мълчиш, защото аз ти давам заплатата”, много добре знаят, че се плаща на брой ученик. Това нещо е бич за българското образование и трябва да бъде прекратено. Проблем е и невладеенето на български език. Трябва да има засилено обучение в подготвителни класове, ако трябва да се въведе засилено диференцирано обучение по български език и в детската градина.

- Предоставили сте ни и таблица за броя на циганите в някои европейски страни. Според нея, в Испания има 1,5 млн., в Унгария – 1 млн., в Румъния – 850 хиляди, в Сърбия – 800 хиляди, в България – 650 хиляди, в Словакия – 550 хиляди, в Германия – 500 хиляди, а в Гърция – 300 хиляди.

Петър Петров: Виждаме, че България наистина се циганизира, но се намираме в едно средно за Европа състояние. Други държави имат приети програми за справяне с циганското население, имат стратегии за социализиране. Докато у нас няма такива неща. Имаме един Борисов, който с цяло гърло се смее за това, че патриотите щели да наредят 6-годишните деца и да ги изпитват на български език. Нашето предложение е и в първи клас да има подготвителни класове.

- След като дълги години слушахме думата десегрегация, сега ставаме свидетели на обратното явление. Един международен проект направи възможно изграждането на детска градина в кв. „Надежда”. Вашата позиция по този въпрос?

Доброслав Иванов: Ние направихме репортаж за това как така се харчат пари гетото да остане само със себе си. Т.е., да се осигури на гетото да остане вътре, да има детска градина, може би по-късно и училище. Това пречи на това гетото да престане да съществува. То е незаконно, не се плаща вода, само десетина къщи са законни, акция „Водомер” се провали, цялата тази среда ги кара да не се подчиняват нито на държавните закони, нито на социалните, нито на моралните. Гетото трябва да престане да съществува и в програмата на „Обединените патриоти” е заложено постепенно тези гета да изчезнат от България. Сега настаняваме бежанци в някакви лагери от затворен тип. Трябва да има разсредоточаване на това циганско население, дори във фургони върху законни земи, които ще бъдат много по-луксозни от техните коптори. Общините трябва да се намесят със специална програма. Държавната и местната власт трябва да си подадат ръка и тези гета да изчезнат. Ако трябва, да се направят обособени квартали, с нормална регулация, защото гетото трудно се регулира.

Петър Петров: Ние искаме да предложим един от приоритетите на българското председателство на ЕС да бъде циганизацията на България и да получим европейски средства. Както получихме 160 млн. евро за охраната на европейската граница, по същия начин България да получи 2-3 млрд. евро за справяне с вътрешния бежански проблем. Досега всеки път, когато повдигнем темата в Народното събрание, ни обявяваха за ксенофоби, фашисти, циганомразци. А това не е така. Ние казваме, че циганите в България са различни категории, едните са културни, работят, а другите са разбойници и крадци. Познавам доста цигани, които са много свестни хора.

- Стигнахме до въпроса за сигурността.

Петър Петров: В България липсва правораздавателна система. Има яростна съпротива срещу това да има правосъдие. Крадците са на свобода. „Обединени патриоти” настояваме за съдебна реформа, която да не се занимава с прехвърляне на папки от етаж на етаж, а да се занимава с циганската престъпност. Не всички цигани са престъпници. Съдебната реформа трябва да обхване преди всичко прокуратурата и ние да знаем, е за всяко едно престъпление ще бъде потърсена отговорност, и то ефективна, в съкратени срокове. Борисов също прие идеята във всяко село да има действащ полицай, България може да си позволи да прати 5 000 души в 5 000 селища. Сигурността в селското стопанство трябва да бъде осигурена от сдруженията на производителите, да назначат охранители, които да опазват имуществото.

Доброслав Иванов: Искаме да няма маловажни престъпления, не се разследват кражби под 200 лева. Това нещо трябва да престане. След като е престъпление, значи е престъпление и трябва да се разследва и наказва. Сигурността на малките населени места зависи и от местното управление. Тези села имат избрани кметове, само че една част от тях оставят циганите свободно да крадат, защото те са тези, които им дават властта в селото. Това също трябва да бъде променено и когато има доказани толерирания на престъпления, кметовете да понасят своята отговорност.

- Заключителните ви думи?

Петър Петров: Всички граждани, които се съмняват дали трябва да гласуват за партия ГЕРБ, да не гласуват за миналото на България БСП. Те трябва да гласуват за „Обединени патриоти”.

Доброслав Иванов: Чрез всичките дебати, в които се карат, те се опитват да кажат на българите, че няма други, освен тях. А те са две страни на една и съща монета. Партии на едрия бизнес, на олигархията. Едните лъжат социално-слабите граждани, че са техни защитници, а някои от тях са милиардери, а другите просто са крепители на корпорациите. Така че, номер 17 в бюлетината – за България!

Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" е под номер 17 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Пресцентър на коалиция "Обединени патриоти" /платена публикация/