Таско Ерменков: Българската памет не може да бъде заличена


Таско Ерменков, кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“ и водач на листата в Сливенски регион, положи цветя на паметника на партизаните от отряд „Хаджи Димитър“ край село Ковачите.

„Днес ние се покланяме пред подвига на онези, които строиха България, които поставиха началото на една цветуща градина. Цялата Родина е осеяна с такива паметници. Покланяме се на България, която беше признателна на тези, които дадоха живота си, на тези които рискуваха живота си и тези, които смятаха, че техният живот е по-маловажен, отколкото е бъдещето на Родината. България, която построи паметниците, беше истинската България.

Днес ние сме свидетели на реваншизъм, днес вече има призиви тези паметници да бъдат разрушени, днес има хора, които искат да заличат нашата памет.

Днес ние поемаме ангажимента с младежите от Сливен там, където има паметник, да го възстановим!“, заяви след полагането на цветята Таско Ерменков.

В отговор на журналистически въпрос, г-н Ерменков заяви: „България отново е изправена пред риска да бъде заличена. Заличена от демографската катастрофа, по-скоро от етно - демографската криза, защото българите изчезват от България. Но имаме и друга много сериозна опасност - Турция, която в последно време играе ролята на реваншист, искаща да върне Османската империя и заканваща се с османски шут за Европа, която призовава турското малцинство да ражда по 5 деца, за да я превземе. В България има и една партия, която проповядва неоосманизъм, една партия, която е създадена от Бойко Борисов и неговата клика. Една партия, с която те са в много близки отношения и да не забравяме, че тази партия ДОСТ призова мюсюлманите в България да гласуват за Цецка Цачева. Една партия, която е антибългарска, една партия, която е престъпна! Много моля всички, които знаем, какво е турско робство, всички, които знаем въобще какво е робство, всички които знаем  истинската история, на 26 март да се изправим срещу тази вълна, да се изправим срещу ГЕРБ и да гласуваме с номер 10“, призова водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Таско Ерменков и допълни: „За да я има България!“.

Поискай промяната с № 10!

КУПУВАНЕТО  И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Пресцентър на БСП-Сливен /платена публикация/