Таско Ерменков: Ще защитаваме българския производител!

„Ако трябва накратко да посоча към какво ще се стремим в селското стопанство, това е защита на българския производител. С основно ударение върху малкия, средния производител, върху семейната фермичка, за да могат хората да имат препитание. Предишното правителство правеше точно обратното – за тях нямаше българско, субсидиите се раздаваха на големите арендатори, като десет фамилии прибираха над 80% от тези субсидии.“ Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Сливен Таско Ерменков на среща с жители на Кермен.

„Обвързаното субсидиране, което в момента е в ход във връзка с уж стимулиране на определен вид продукция, стимулира онази продукция, с която г-жа Танева е обвързана. Още повече, че по време на управлението на ГЕРБ, от 2009 до 2015 година, млечните ферми са намалели със 105 915. Само за последните две години, от 2014 до 2015 година, при управлението на г-жа Танева като министър, млечните ферми са намалели с 25 754. Тези ферми не са минали в по-горна категория, просто са изчезнали. Това са ферми, в които по едва-две крави са гледали хората и във връзка с това, че уж не съответствали на европейските стандарти, бяха погубени. Това са 25 754 семейства, останали без поминък!"- каза Таско Ерменков. Той допълни, че "БСП за България" се ангажира  да премахне прекупвачите. „Да премахнем онези бандити, които идват при човечеца и му вземат насила реколтата на някакви безумно ниски цени, след което отиват на пазара и продават четири пъти по-скъпо. Това ще бъде в интерес както на производителя, който ще успее да си получи справедливата цена за положения труд, така и за тези, които отидат на пазара- да получават продукция на нормална цена, а не надута, която пълни джобовете на онези, които нито са копали, нито са сели, нито са събирали, а само печелят от препродажбата на тази продукция", коментира още в Кермен водачът на листата на „БСП за България“ Таско Ерменков.

„Другото нещо, което ще направим, е да отворим възможности чрез Българската банка за развитие за осигуряване на финансов ресурс за малките и средни земеделски стопанства, в това число и фамилните ферми, които да могат да имат финансовия ресурс, за да изграждат и да отглеждат онова, с което България винаги е била известна в света, нещо което 86-та година го произвеждахме така, че изнасяхме два пъти повече, отколкото България потребяваше. Ще задължим големите търговски вериги определен процент от продукцията, която продават, да е с български произход. Мисля, че с тези мерки ще успеем да стабилизираме този важен за държавата сектор и ще успеем да убедим и българския селянин /казвам го с уважение, не с онзи подтекст, с който обикновено се употребява/, че държавата най-сетне се е сетила за него” – посочи Таско Ерменков.

Поискай промяната с № 10!

КУПУВАНЕТО  И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Пресцентър на БСП-Сливен /платена публикация/