Не,не е грешка! Това е плакат на Община Ямбол за културно събите.

В прессъобщение, разпространено до редакционните пощи на близо 100 медии, община Ямбол информира за изява на кмета Георги Славов по повод 9 май, предстоящо гостуване на" Джипси Кингс" и мотосъбор в местността "Бакаджик".

Мотосъборът се провежда с подкрепата на община Ямбол и е част от нейната културна програма, включващ обиколка на централните улици на града и поклонение пред паметник на загиналите във войните.

Плакатът за въпросното събитие, вече разлепен по улиците на града, е меко казано скандален! Той прилича по-скоро на обложка на продукт с порно съдържание, отколкото на покана за събитие организирано от община. Към какво приканва гражданите на Ямбол разкрачената полуголата жена? Или, по сценарии, дами в такова облекло ли ще отдават почит към загиналите във войните пред паметника на Георги Дражев?   

На днешния тържествен ритуал по повод 9 май, кмета на Ямбол, г-н Георги Славов заяви : „Какви са България и Европа днес, какви ще бъдат в утрешния ден – зависи от всеки един от нас“.

Е, г-н кмете, днес Ямбол много зависи от Вас. В какво го превръщате за утрешния ден? 

Публикуваме пълния текст на прессъобщението:

"Рокери от цялата страна се събират край за Ямбол за първия за годината Национален мото събор

Утре, 10 май, в местността „Бакаджик“ край Ямбол започва първият за годината Национален мотосъбор. Събитието е организирано от Мото клуб The Riders MC и се провежда с подкрепата на община Ямбол. На Бакаджишките възвишения се очакват над 5 000 участници, мотористи от България, Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Словения.

Официалното откриване на събитието ще бъде даден с гръм от черешово топче на 10 май в 18:00 часа, но най-атрактивната част от програмата е в съботния ден, когато ще се проведе и традиционната рокерска обиколка. Колоната ще премине през централните улици на Ямбол и ще спре пред паметника на Георги Дражев с отдаване на почит към загиналите във войните. Началото внушителната мото-процесия е от 12.00 часа. Отново в събота, на 11 май, след 13.00 часа е стартът на  състезателните игри, провеждани на пистата край с. Тенево. Организаторите са приготвили още много изненади, забавни игри и мощен рок от сцената на събора. По традиция, събирането ще завърши със запалването на факли в памет на загиналите по пътищата мотоциклетисти.

Снимка: Плакат мотосъбор Ямбол 2019"