Луд умора няма! Александър Томов - Лупи с нов политически проект. Стари влъхви от БСП го коткат.

Ляво политическо обединение с името "Заедно" беше учредено в София. Наесен то ще организира подписка за референдум за отмяна на държавната субсидия за партиите.

Лидерът на Българска социалдемокрация "Евролевица" Александър Томов заедно с близо 600 делегати поставиха началото на новия политически проект.

Обявено като гражданско движение, обединението подкрепи програма за ускорено развитие, за достойни доходи и за край на мутризацията в държавното управление. На форума бяха поканени представители на бизнеса, на граждански и

държавни организации, политически партии в левия спектър.

На събитието присъства бившият премиер на Румъния Виктор Понта и членовете на Националния партиен съвет на БСП Михаил Миков и Георги Божинов. Миков и Божинов уточниха, че са само гости на събитието и отрекоха да участват в проекта:

"Нека да чуем, да видим. Отзовахме се на поканата. Нямаме намерение да напускаме БСП. Това не може да е алтернатива".

Част от залегналите в програмата идеи на политическото обединение, наречено "Заедно", са свързани с ускоряване на икономическия растеж чрез увеличаването на преките чужди инвестиции, с развитието на дигиталните технологии. Александър Томов подчерта в словото си:

"Искаме да стигнем до хората, защото хората не вярват, хората се умориха от бедност, от едни и същи обещания, от които нищо не става".

Амбицията на новия проект е максимално обединение в ляво и единно явяване на местните избори догодина.

източник: cross.bg