Св. Синод срещу София прайд: Не участвайте в демонстрация на греха!

 
Св. Синод на Българската православна църква излезе със становище по повод предстоящия на 9 юни "София прайд", съобщи БНТ. Св. Синод за поредна година изразява своята позиция на категорично несъгласие с провеждането на парада и призовава към "благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".
 
В официално съобщени ена БПЦ се казва: 

"Във връзка с обявения гей парад в София на 9 юни 2018 г. Св. Синод на Българската Православна Църква и тази година изразява своята принципна и непроменена позиция на категорично несъгласие за провеждането на парада и на отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха.

Зачитайки свободата на волята, светата Православна Църква отново се обръща към своите чеда, братя и сестри и с обич им напомня, че свободата е отговорност, и че истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна Църква.

Всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, затова Св. Синод припомня, че Бог не иска смъртта на грешника, „но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив” (Йез. 33:11)."

София прайд е традиционно събитие на ЛГБТИ общонстта /лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората/, което се провежда в София всяка година. 
 
Снимка: Lifestyle.bg