БСП внася вот на недоверие по темата КОРУПЦИЯ на 17 януари

„Вотът на недоверие ще внесем на 17 януари по темата за корупцията. Работният екип от наша страна е от четирима колеги, които ще изработят мотивите с конкретни случаи на корупция в различни сфери.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговор с ДПС. 

Тя обясни, че с мотивите левицата трябва да е готова на 10 януари. Нинова бе категорична, че няма вариант вотът на недоверие към правителството да е за цялостна политика. 

От левицата поискаха договорите и документите за ключови приватизационни сделки днес.  

БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за приватизационните сделки на дружествата: "СИБАНК"; "Пампорово" АД; "Булгартабак - холдинг"; "Българска телекомуникационна компания"; "Химко" АД; "Крамиковци" АД и електроразпределителни дружества.

В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол от левицата искат копия на приватизационните договори и договорите за прехвърляне на правото на собственост върху акции от капитала на въпросните дружества, както и документите за произход на средствата на купувачите.

С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и БНБ социалистите питат дали въпросните са се произнасяли за даване на разрешение  за извършване на сделки във връзка със "СИБАНК" ЕАД и какви са били мотивите им за това.

Припомняме, че на вчерашното си заседание Изпълнителното бюро на БСП взе решение за изискане на информацията за това как и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените дружества.