Хотелиери събират такси гледка и климатик

Хит на лято 2017 е такса "климатик" и такса "гледка". Досега тази екстра си вървеше в пакета с нощувката и другите екстри на стаята на мястото за настаняване. От този сезон обаче има нова мода - климатикът е екстра и се заплаща отделно.

Ако не сте на плажа се пригответе да платите от 3 лв. - ако сте в Равда, например и до 10 лв. за климатизирана стая в Слънчев бряг. Не става въпрос за изолирани случаи, съобщава Канал 3. Оказа се, че иновацията е заразила и хотелиерите във вътрешността на страната, най-вече в хитови дестинации като Велико Търново, където хотел ви иска допълнителни 5 лв. над цената за нощувката, само защото имате климатик в стаята.

Ако сте късметлии и гледката от прозореца ви е морска, а не сте принудени по време на почивка да гледате към контейнерите за боклук на съседния хотел, екстрата ще ви струва с 5-6 лв. отгоре върху нощувката или цената на пакета. Ако пък стаята се води "лукс", бонусът за гледка към морските вълни или поне към басейна на хотела, ще ви излезе даже по-солено от климатик - по 20-25 лв. отгоре. Такива оферти има не само в лъскавите курорти, но и в по-непретенциозните градчета и селца като Ахтопол и Равда.

Гледка "море" също се води екстра. Някъде тя символно е наречена гледка "Изток" и гледка "Запад". Западните гледки не са на мода по морето.

Към списъка на новите екстри, които ни дерат това лято, се включват и удобствата да си паркирате колата пред хотела, на който сте гост. На много места вече не съблазняват курортистите с безплатен паркинг, а ви искат по 10 лв. допълнително, защото е екстра. За чадъра и шезлонга няма да говорим, защото е изтъркана тема - 24 лв. за чадър и два шезлонга на Несебър.

novini.bg