Цветанов се връща в Парламента - като сътрудник

Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов вече е нещатен парламентарен сътрудник на парламентарната група, се вижда от сайта на парламента. В графата "Област, в която са привлечени за консултанти" пише: "Заместник-председател на ПП ГЕРБ".

"Сътрудниците имат право на достъп до Народното събрание и предвид досегашните му ангажименти като председател на парламентарната група и като все пак заместник-председател на партия ГЕРБ има нужда и възможност да посещава заседанията на парламентарната група и да обсъждаме текущи въпроси", обясни пред "Дневник" председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя уточни, че това не е платена длъжност.

 

Пламен Нунев, новият председател на вътрешната комисия в парламента, коментира завръщането в парламента на Цветан Цветанов като сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ.

"Голяма част от законопроектите, които ще се гледат в комисията по вътрешна сигурност са започнати от него, затова е нужно неговото присъствие", каза Нунев в ефира на Канал 3.