Съветници от ГЕРБ присъстваха на събора в Кермен


Общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен присъстваха на 13-я фолклорен събор "Кермен 2017". Проявите в населеното място започнаха на 5 май с концерт с участието на Ансамбъла а народни песни и танци - Сливен и народната певица Славка Калчева. Над 15 колектива и индивидуални изпълнители за автентичен фолклор и обичаи от Сливенско са подали заявки за участие в събора.

В програмите си участниците могат да включат музикално-песенни и инструментални изпълнения, обреди, обичаи, разказване на приказки, анекдоти, детски и младежки игри, представяне на традиционни занаяти. В рамките на събора се провеждат два конкурса - за надсвирване за наградата на Досьо Милков и за надиграване за наградата на името на Динко Орсов.

Всички изпълнители получават диплом за участие, а за класиралите се на първо, второ и трето място в различните възрастови групи ще има парични награди. Участниците в събора ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. д-р Владимир Демирев от Регионалния исторически музей в Сливен, членове Станка Иванова - хореограф и Иван Стоянов - музикант.

По време на концерта кметът на Кермен Живко Жечев благодари за съдействието на ПП ГЕРБ-Сливен, на областния ръководител на структурата Десислава Танева и общинския ръководител Здравко Костадинов за помощта при организацията и цялостното провеждане на събора, който официално бе открит на 5 май.

На концерта в навечерието на празника присъстваха още кметът на Сливен Стефан Радев, зам.-кметът Румен Иванов, секретарят на община Сливен Валя Радева, председателят на ОбС-Сливен Димитър Митев, общински съветници и кметове на кметства.

Проявата се организира от Община Сливен, кметството в Кермен и читалище „Пробуда – 1906“, и е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”.

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ