Световна седмица на кърменето в Сливен и Твърдица от утре

Световната седмица на кърменето започва утре в Сливен. Всички бъдещи и настоящи майки ще могат да се включат в дискусии и разяснителни беседи.
Първата дискусия ще бъде проведена на 1 август, четвъртък, 10:30 ч., в гр. Сливен в началото на Градската градина до розите. Темата е “Често задавани въпроси за кърменето”, а организатори са Ла Лече Лига, РЗИ - Сливен, Център за майчино и детско здраве, със съдействието на Община Сливен.
На 2 август, петък, от 09:00 – 16:00 ч. ще се проведат консултации по кърмене на бременни жени в офиса на Център за майчино и детско здраве/ДКЦ-2/, насочени от АГ специалисти. Консултациите ще бъдат извършени от патронажните сестри и акушерки към Център за майчино и детско здраве Сливен.
На 5 август, понеделник, от 11:00 – 13:00 ч. ще се осъществят консултации на родилки в родилните отделения на МБАЛ “Др. Иван Селимински” и СБАЛАГ “Ева” ЕООД  гр. Сливен. Консултациите ще бъдат извършени от патронажните сестри и акушерки към Център за майчино и детско здраве.
На 6 август, вторник, кампанията ще се пренесе в Твърдица. От 11:00 – 12:00 ч. в гр. Твърдица, Градски парк, дискусия с тема “Често задавани въпроси за кърменето” която ще бъде организирана от Ла Лече Лига, РЗИ - Сливен, Център за майчино и детско здраве и със съдействието на Община Твърдица.
На 7 август се връща отново в гр. Сливен от 10:30 ч. в Център за деца и родители “Тин-Тин” , пл. Левски №7. Седмицата ще бъде закрита в прожекция на филма “Гърдата е най-доброто“, която също е организирана от Център за майчино и детско здраве и РЗИ-Сливен.
Филмът “Гърдата е най-доброто” се издава на DVD по инициатива на варненския клон на НАПК. Издаването на диска на български език е осъществено с финансовата подкрепа на Посолство на Кралство Норвегия в България и UNICEF- България.