Как да се детоксикираме след празничното тъпчене

Празници, почивка, обилно похапване... Да влезем в нормалния ритъм на живот, както и да преминем към по-здравословен начин на хранене, винаги е трудно след празнично преяждане.

Предлагаме ви няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да детоксикирате тялото си.

1.Опитайте се да намалите приема на захар, сол, алкохолни и газирани напитки.

2.Пийте топла вода с лимон

Започнете деня си с топла лимонена вода, като през останалата част от деня, вместо чай отново си пригответе вода с лимон.

Тази напитка спомага за алкализиране на тялото ви, ускорява метаболизма ви и намалява апетита. Добрата хидратация и особено приемът на вода е от съществено значение, за да могат черният дроб и бъбреците да филтрират токсините.

Също така, за да подобрите храносмилането си, 20 минути преди или след хранене приемайте чаша зелен чай. Той е богат на важни антиоксиданти, подобрява храносмилането и метаболизма. Ако страдате от запек, подуване на корема, газове, киселини, чаша зелен чай ще ви помогне да се почувствате по-добре.

3.Приемайте повече храни на растителна основа

След празниците, все още сме изкушени да хапваме повече месо, месни деликатеси, сирена, кашкавали. За да пречистите тялото си и да преминете към така нареченото пролетно захранване, опитайте се да добавите в менюто си повече свежи растителни продукти. Намалете консумацията на месо, хляб, сладкиши, хапвайте повече плодове, зеленчуци, ядки, постни ястия.