Мощният червен природен антибиотик - вижте какво лекува

Един от най-силнитe природни антибиотици е червеният лук, а приложението му в народната медицина е изключително широко от стари времена до днес.

Богатия червен нюанс на червения лук се получава благодарение на неговите антоцианини и антиоксиданти. Тези вещества са почти половината от размера на белия лук.

Червен лук – при какви заболявания помага?

1. Предотвратяване на злокачествени новообразувания

Кверцетин, веществото, което се намира в червения лук, има антитуморен ефект върху организма. Следователно, лилавия лук е едно от най-добрите средства за предотвратяване на рак.

Една важна подробност – трябва непрекъснато да консумирате червен лук, за да се възползвате от противотуморните му свойства. Само по този начин кверцетинът може да се натрупва в организма в достатъчно количество.

2. При диабет

Червеният лук насърчава активното производство на инсулин. Ендокринолозите силно препоръчват на пациентите, които имат повишена кръвна захар, да ядат поне по една глава червен лук на ден.

3. Предотвратява запека

Виолетовият лук помага да се нормализират всички храносмилателни процеси. Благодарение на своята влакнеста структура този зеленчук има функция за внимателно елиминиране на запека и почистване на червата.

4. Като лек за възпалено гърло

Червеният лук е един от най-силните естествени антибиотици. За да се отървете от инфекции и възпаление на гърлото, е необходимо да взимате сок от червен лук и мед в съотношение едно към едно – супена лъжица сок и същото количество мед. Полученото естествено лекарство трябва да се консумира по 1 чаена лъжичка 5 пъти на ден.

5. Средство за спиране на кръвотечението от носа

Не всеки знае, че лилавият лук е отличен хемостатик. За да спрете кървенето от носа, достатъчно е да разрежете една глава червен лук наполовина и да вдишате аромата за няколко минути.

6. При хипертония

Лекарите съветват пациентите, страдащи от хипертония, тромбоза и склероза да изяждат най-малко 1 глава лук на ден. За целта можете просто да го добавите към салатите.

7. Виолетов лук – най-лошият враг на холестерола

Излишъкът от холестерол в организма може да доведе до появата на множество сериозни заболявания на кръвоносната система. За нормализиране нивото на това вещество ще помогне сока от червен лук. В рамките на месец и половина трябва да се изпива по два пръста сок от лук, изцеден в една най-нормална, не много голяма, но не и малка водна чаша. По този начин ще успеете да намалите нивото на холестерола с 25%.

Харесвате ли ви червения лук? Може би дори имате опит с този зеленчук? Ще се радваме да споделите полезни коментари под тази статия!