Бременни жени и майки искат извънредни обучения по детско здраве в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Силен интерес към обученията на Центъра за майчино и детско здраве към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен отчитат от болницата. Бременните жени и майки, участвали в сесиите миналата седмица са поискали от лекторите още извънредни срещи.

Миналата седмица лекцията на тема „Първи мерки при възникване на спешни състояния – гърч при висока температура, чуждо тяло в дихателните пътища и др.” , представена от д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация и анестезиологът д-р Кирил Славов, предизвика много голям интерес сред бременните жени и майки, поради което продължи много повече от предвиденото време.

Високо квалифицираните специалисти представиха много голям обем здравна информация за критичните моменти, в които трябва да се действа бързо и за основните стъпки, които бихме могли да предприемем докато дойде лекар или стигнем до спешния кабинет, за да сме полезни на семейството си, близки и общество.

На 28.11.2017 г. от 11 часа в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” АД вече е планирана лекция на тема „Травми, навяхвания и охлузвания” представена от д-р Димитров  от Отделението по травматология и ортопедия.

Предстои организация на срещи и по темите:

  • Първа помощ при отравяния и остри алергични реакции
  • Сърдечно съдова реанимация в условията на долекарска помощ

Датите ще бъдат обявени допълнително.