Кои храни помагат да стопим коремните мазнини?

Коремните мазнини се трупат лесно, но се премахват доста трудно. Невинаги една диета може да ви помогне. Необходими са дълготрайни усилия и промяна в начина на живот.

Натрупванията на мастна тъкан в областта на корема са опасни за здравето. Те могат да предизвикат хормонални колебания, високо кръвно налягане, повишен риск от диабет.

Има някои натурални средства, които успешно помагат за бързата редукция на коремните мазнини.

Мента

Ако страдате от синдром на раздразненото дебело черво, хронична стомашна болка, гастрит или спазми, ментата ще ви помогне. Тя успокоява всички тези неприятни състояния. Освен това, ако пиете по една чаша ментов чай 30 минути преди хранене ще ускорите топенето на коремните мазнини.

Люти чушки

Лютите чушки са много ефикасни в борбата със затлъстяването около талията. Те също повишават телесната температура и ускоряват метаболизма. Капсаицинът в тях е активна съставка, която успешно се бори с излишното тегло.

Ябълки

Ябълките са прекрасен плод, полезен в борбата с коремните мазнини. Една ябълка на ден ще ви помогне да редуцирате мастното натрупване около талията, ще намали холестерола, ще подобри обмяната на веществата и липидите в организма. За най-добри резултати яжте по две ябълки. Те са бедни на калории и богати на фибри, което нормализира кръвната захар и намалява риска от диабет.

Джинджифил

Многобройни изследвания показват, че джинджифилът намалява сутрешното гадене при бременни и страдащи от стомашен рефлукс и гастрит. Пикантният джинджифил има антиспазматични ефекти и успокоява раздразнения стомах. Активните вещества в джинджифила имат свойството да повишават вътрешната телесна температура в тялото. Това създава условия за ускорено изгаряне на мазнини

Червена боровинка

Червената боровинка съдържа горчиви антиоксиданти, които обаче са изключително ефективни в редукцията на мазнини около талията. Тя е полезна и в туширането на инфекции на пикочните пътища благодарение на диуретичните си свойства. Те са и в основата на отслабвателните механизми на полезния плод.

Омега-3 мастни киселини

Коремните мазнини се борят най-успешно с полезни мазнини. Такива са мастните киселини омега-3. Те се съдържат в мазните риби, брюкселското зеле, морските дарове. Имат свойството да облекчават и менструалните болки, коремните спазми, потискат възпалението, подобряват работата на сърдечносъдовата система, намаляват холестерола.

/zdrave.bg/