Как децата да са отговорни с парите? Проектът FinKids е в Сливен, за да им помогне

На 25.07.2018г., от 10:00 часа, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - гр. Сливен, с децата участници в творческата работилница “Лято в библиотеката” ще се проведе занимание по финансова грамотност. Проявата се организира в рамките на  проекта „FinKids”.

Kак да помогнем на децата да се ориентират в света на парите? Проблемът е достатъчно важен, за да оставим на телевизията и на училищната лавка да са единствените им опитни полета в „науката“ да управляват джобните си пари. Днешните деца разполагат с все повече и повече пари. Със средствата, които родителите им предоставят, те задоволяват свои потребности от храна, материали за училище, игри и забавления. Въпреки редовното си присъствие във финансовия кръговрат на света, децата нямат никаква, или имат бегла представа, за значението на парите – как се печелят, защо се пестят, как да се харчат разумно, къде се съхраняват, как се увеличават. Проектът FinKids цели да помогне на родителите да образоват финансово децата си.

Финансовата работилница ще бъде с времетраене 2 астрономически часа и ще включва кратка история на парите, основни термини в икономиката, финансов комикс, игри и много изненади.

Целта на проекта FinKids е да даде на децата необходимите знания за икономиката и бизнеса, по ясен, достъпен и забавен начин. За да се стимулира детския интерес, информацията ще бъде поднесена с помощта на интересни истории, легенди, илюстрации, снимки и ролеви игри. Сухите проучвания и определения няма да имат място в програмата.

Модератор на занятието ще бъде Благовеста Ценова - представител на сдружение „Европейски инициативи без граници“.

За повече информация:044/622441;

0886090712 – Р.Петрова - Василева

Снимка: www.dunavmost.com