До 20 април се приемат заявки на българки фирми за първото изложение на вносни стоки в Китай

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще организира участието на българските фирми в първото изложение за вносни стоки International Import Expo (CIIE), което ще се проведе в гр. Шанхай, Китай. Форумът ще се състои в периода от 05–10 ноември 2018 г.

Международната проявата се провежда по инициатива на китайския президент Си Дзинпин. Министерство на търговията на Китай създаде, специално за целта, Бюро за организацията на CIIE, което ще подготви и организира мащабната проява, насочена изцяло към производители и износители на стоки от цял свят.

Компаниите могат да представят своите продукти и услуги в следните приоритетни области: иновативно оборудване, ИТ услуги, потребителска техника и оборудване, автомобилостроене, текстил и облекло, аксесоари и потребителски стоки, храни и селскостопански продукти, медицинско оборудване, образование, креативен дизайн, услуги и други. В отделна палата ще има щандове на самите държави, които могат да представят своите възможности за инвестиции, туризъм, култура. Всички отделни сектори ще се  представят в специализирани палати.

Търговската част на изложбата ще бъде с площ от 180 000 кв.м. и над 30 000 кв.м за представяне на услуги.

Крайният срок за заявяване на интерес за участие е 20.04.2018 г. (петък)

Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на Агенцията на адрес https://www.sme.government.bg/?p=40890