Sofia Startup Expo 2018 e място, което създава бизнеси

Има много нови идеи, годни за бизнес, които са важни за хората.Те са и във високотехнологичния сектор, който вече ражда новата технологична революция, но и в най-различни други сфери на икономиката. Решихме да направим Sofia Startup Expo 2018 и да съберем всички на едно място, защото комуникацията помежду им може да донесе ползи както за тези, които имат добри идеи и търсят финансиране, така и за тези, които търсят умните места да вложат пари.Това каза ръководителят на проекта SSE Димитрина Христева, която анонсира предстоящото изложение наStartupEuropeWeekSofia, част от Европейската седмица на предприемачите.

Sofia Startup Expo 2018е първото в България изложение за стартиращи иновативни компании. То ще отвори врати на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема, необходима за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес.Събитието включва двудневно изложение и еднодневна конференция на тема „Перспективи пред стартъпите в България“.

„Вече и в България стана модерно да се говори за стартъпи, да се правят стартъпи, да се подпомагат стартъпи, дори държавата им обърна внимание. Но те имат нужда от експозиция и подкрепа, за да излязат на пазара и да тръгнат напред. Затова правим експо - изложение на идеи, на финансови инструменти и на ноу-хау“, каза Димитрина Христева.

По думите й всички, които дойдат на 13 -14 март в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк, ще спечелят - едни ще спечелят идеи за бизнес, други ще спечелят финансиране, но всички ще спечелят интересни контакти и знание от по-опитните. „Искаме повече иноватори и нови предприемачи да се включат, независимо от сектора, в който стартират, защото всяка нова идея, която задоволява определена потребност в обществото, може не просто да промени пазар, а да създаде нов пазар.Затова създадохме различни програми за участие – някои на съвсем символични цени, други – напълно безплатни, за да дадем шанс на всички създатели и съзидатели да се представят на изложението“, подчерта Христева. Заявки за участие очакваме до 10 март.

Билети за конференцията можете да намерите на https://sofiastartupexpo.eu/bg/conference.html.